„E ca un copil pe care îl duci la grădiniță“. Conflict între un salon pentru animale și un hotel din Chișinău, după ce un câine a murit strangulat
Full Article 5 minutes read

„E ca un copil pe care îl duci la grădiniță“. Conflict între un salon pentru animale și un hotel din Chișinău, după ce un câine a murit strangulat

Un salon care prestează servicii pentru animale de companie, aflat pe o stradă din centrul capitalei, acuză un hotel pentru animale situat la ieșirea din Chișinău înspre Ialoveni că s-ar fi comportat neglijent cu un câine. Cel din urmă a fost adus la hotelul de animale, iar peste câteva ore a murit. În apărare, reprezentanții hotelului susțin că animalul s-a sufocat cu zgarda care era atașata de gâtul câinelui și care era din metal, iar ei nu ar fi fost informați despre aceasta. La fel, cei de la hotel au menționat că reprezentanții salonului au fost informați din start despre caz și că inițial „nu au fost probleme”. 

Ce spun reprezentanții salonului

Reprezentanții salonului din centrul capitalei au relatat pe rețelele de socializare că au încredințat animalul pentru câteva ore celor de la hotel.

Au trecut câteva ore până când am aflat o noutate groaznică, din cauza neglijenței angajaților el a murit”, au spus reprezentanții salonului, adăugând că au fost informați că animalul s-a sufocat cu zgarda.

Când ne-am dus să luăm câinele, directorul nu și-a asumat responsabilitatea”, au mai precizat cei de la salon, menționând că li s-a spus că ar fi „un caz nefericit”. „Ei nu au oferit nici primul ajutor necesar, nu au încercat să-l salveze”, au mai comunicat reprezentanții salonului.

„E ca un copil pe care îl duci la grădiniță“. Conflict între un salon pentru animale și un hotel din Chișinău, după ce un câine a murit strangulat

Reacția hotelului pentru animale

Contactați de NewsMaker, reprezentanții hotelului pentru animale au menționat că ei nu se fac responsabili și că „este neglijența” salonului. Cei din urmă ar fi adus câinele cu o zgardă din metal, care era acoperită cu piele. Iar, potrivit celor de la hotel, partea din metal s-a așezat în partea de jos a gâtului câinelui.

Care neglijență? Aceasta nu este vina noastră, este neglijența lor. (…) Ei au adus câinele cu o zgardă din metal. Este pentru câini mai agresivi, care se antrenează, și este primprejur de metal. Dar acesta era numai jos [nota red. cu metal]. Noi nici nu am văzut ce reprezintă. (…) Știți câinele când e adus poate să fugă, să alerge, trebuie să fie cu ceva ținut. Nu poți să-l ții de labă sau de coadă. Ei l-au lăsat, dar nimeni nici nu a văzut ce reprezintă [zgarda]. El se vede că a încercat să fugă și s-a agățat de gard și s-a sufocat. Care-i neglijența noastră? Ei trebuiau să-l aducă în mod normal. E ca un copil, îl aduci la grădiniță și tu trebuie să ai grijă cum îl aduci. Aici e hotel. Noi nu suntem veterinari”, au comunicat reprezentanții hotelului.

Eu nu am văzut zgarda, ei au spus poate de scos, dar eu am spus: nu o scoateți că în caz că va dori să fugă… Nimeni nu o scoate. Că noi nu vom putea să-l prindem”, au mai comunicat ei.

Cine a putut să se gândească? (…) Niciodată la noi nu s-au adus câini și să aibă așa ceva. Așa s-a primit, că noi nu putem sta în cușcă cu câinele și să ne uităm la el”, au mai spus reprezentanții hotelului.

Ei l-au adus dimineața și au venit la 11 seara. Asta s-a întâmplat ziua, la ora 5. Ei l-au adus aproximativ la 11. Noi l-am primblat, tot bine. Dar după ce s-a primblat, noi avem un teritoriu mare de vreo 3 hectare dar e teritoriu închis, a fost pus la loc și ne-am dus să ne facem chestiile noastre. El se vede că încerca să fugă. Nu știu ce a fost acolo. Pur și simplu rasa aceasta de câine, câine de vânătoare, este problematică”, au mai spus cei de la hotel. „Eu repede am venit, l-am scos, am încercat la inimă să-i fac masaj. Eu am idei, dar nu, se vede că a trecut oleacă de timp și eram în situație târzie să-i facem ceva”, au adăugat reprezentanții hotelului.

Aceștia au mai spus că reprezentanții salonului au fost informați din start despre caz și că „nu au fost probleme”.

Când persoana a venit după ce s-a întâmplat, eu am sunat-o deodată știți… Pe nimeni nu-l interesează ce stres am avut noi, că eu am dus-o pe mama la medic și i-au dat calmante, că mama mea l-a văzut. Ce isterie… și mai nu i s-a oprit inima. Aceasta pe nimeni nu interesează. Eu am sunat persoana, i-am spus cazul, ea când a venit – tot normal, nu avea pretenții. Înțelegea care e treaba. Da acum, au trecut câteva zile, două – trei, ea a văzut… Noi am avut un caz în primăvară când un câine a fost mușcat, de alt câine. Cel care a fost mușcat l-a provocat pe celălalt. Ei când vin, ei văd condițiile, la noi nu sunt condițiile ca câinii să fie închiși. Ei singuri au ales condițiile, să fie în cuplu, să le fie interesant. (…) Ei scriu ce vor ei, dar lumea e tare rea din păcate”, au comunicat reprezentații hotelului.

Eu înțeleg că a fost un câine iubit. De parcă noi știți intenționat am făcut așa ceva și văd vrăjmași în noi. (…) În primăvară s-a întâmplat cazul acela tot cu rasa aceasta”, au menționat reprezentanții hotelului.

Eu sunt mirată că așa câine are așa zgardă, mulți o folosesc la câinii mari dar la câinele acesta… Ei pe urmă mi-au spus că ei au fost la antrenament, dar mă scuzați dacă ați fost la antrenament – schimbați, să fie în mod normal”, au conchis reprezentanții salonului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: