Energocom inițiază procedura de procurare a gazelor din împrumutul de la BERD. Prima licitație va avea loc astăzi
Full Article 2 minutes read

Energocom inițiază procedura de procurare a gazelor din împrumutul de la BERD. Prima licitație va avea loc astăzi

SA Energocom a anunțat că, urmare a finalizării etapei a treia de precalificare a potențialilor furnizori de gaze naturale, în cadrul realizării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, inițiază procedura de achiziție a gazelor finanțată din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Prima licitație va avea loc astăzi, 4 septembrie, invitații de participare fiind expediate, în acest sens, tuturor companiilor precalificate în cadrul celor trei etape.

Gazele ce vor fi achiziționate urmează a fi stocate și utilizate pentru consum în Q1’24 conform solicitărilor SA Moldovagaz.

Procedura de achiziție va avea loc în conformitate cu regulile BERD, fiind accesată repetat tranșa de diversificare în valoare de 100 milioane de euro din împrumutul acordat SA Energocom.

În scopul sporirii transparenței, la licitație au fost invitați reprezentanți din partea acționarului SA Energocom, ministerului de resort, diverse structuri de stat, dar și reprezentanți ai societății civile.

Precizăm că Energocom a anunțat pe 30 august că a finalizat etapa 3 de precalificare a potențialilor furnizori de gaze. Procedura s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Regulamentului aprobat, în acest sens, de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Din cele 11 dosare depuse au fost precalificate 8 companii:

  • Depa Commercial SA;
  • Engie S.A;
  • Engie Energy Management Romania SRL;
  • Axpo Bulgaria EAD;
  • Axpo Solutions AG;
  • Trafigura Nat Gas Limited;
  • Trafigura Trading SARL;
  • Met Austria Energy Trade GmbH.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: