Fără căldură la -26 grade și fără drept de protest la Novosibirsk: „Manifestațiile încalcă ordinea constituțională”
Full Article 2 minutes read

Fără căldură la -26 grade și fără drept de protest la Novosibirsk: „Manifestațiile încalcă ordinea constituțională”

Autoritățile locale din Novosibirsk, Rusia, au interzis desfășurarea unui protest față de probleme cu serviciul de încălzire din oraș. Motivul invocat – acțiunea ar putea crea „o amenințare la drepturile omului și fundamentele ordinii constituționale”.

În Novosibirsk urma să se desfășoare pe 20 ianuarie protestul intitulat „Să ne organizăm! Altfel vom îngheța!”. Participanții intenționau să protesteze față de avariile din oraș, care au lăsat fără încălzire sute de locuitori. Manifestația a fost inițiată de organizația locală „Красный поворот”, scrie Dojdi.

Pe 18 ianurie, viceprimarul orașului, Ghenadii Zaharov, a interzis desfășurarea manisfestației. Zaharov a declarat că protestul „poate crea o amenințare pentru drepturile omului și cele civile, statul de drept, ordinea publică și securitatea publică, inclusiv fundamentele ordinii constituționale”.

Activiștii care au inițiat protestul au declarat că acesta urma să aibă loc în parcul Teatrului „Глобус” și nu necesita obținerea unei autorizații.

Organizatorii protestului consideră că refuzul este „ilegal și motivat politic”. Aceștia au calificat interzicerea mitingului drept „extremism comunitar”, subliniind că mitingul va avea loc oricum. Organizatorii au depus la Primărie o nouă cerere pentru desfășurarea protestului pe de 27 ianuarie.

Precizăm că, pe 11 ianuarie, în districtul Leninsky din Novosibirsk a avut loc un accident, în urma căruia 100 de case, 13 școli și spitale au rămas fără încălzire. Iar pe 17 ianuarie a avut loc un alt accident în cartierul Leninsky: un jet de apă fierbinte s-a ridicat până la etajul 7 al unui bloc de locuit. 14 persoane au fost rănite. În alte 161 de locuințe din oraș încălzirea a fost oprită, după ce o conductă s-a spart.

Potrivit datelor Gismeteo, la ora actuală, în Novosibirsk se atestă temperaturi de – 26°C.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: