Dodon s-a întâlnit la Moscova cu patriarhul Kirill, fără să ofere detalii despre întrevedere
Full Article 2 minutes read

Dodon s-a întâlnit la Moscova cu patriarhul Kirill, fără să ofere detalii despre întrevedere

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a avut pe 20 februarie o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kirill. Întâlnirea a avut loc la Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, la inițiativa lui Igor Dodon. Informațiile au fost confirmate de Patriarhia Moscovei, într-un comunicat. 

În cadrul convorbirii s-a discutat despre situația din Republica Moldova și despre rolul Bisericii Ortodoxe din Moldova în consolidarea principiilor spirituale și morale în viața societății, susținerea culturii și a suveranității naționale a țării”, se arată în comunicatul Patriarhiei de la Moscova.

Igor Dodon nu a oferit, deocamdată, detalii despre vizita la Moscova și nici întrevederea cu patriarhul Kirill.

Precizăm că, după declanșarea invaziei ruse la scară largă împotriva Ucrainei, patriarhul Kirill a sprijinit în mod repetat și deschis autoritățile de la Moscova, a susținut public agresiunea militară sub diferite pretexte și i-a îndemnat pe ruși să „moară pentru patrie”. În cadrul unui proiect special, NM a aflat în ce măsură poziția bisericii moldovenești față de războiul din Ucraina corespunde cu cea a Moscovei, ce cred cu adevărat preoții despre invazia rusă, dacă biserica mai este capabilă să influențeze opinia moldovenilor și cum folosește această resursă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: