Fără tuburi pentru colectarea deșeurilor menajere solide în blocurile capitalei. Consilierii municipali au votat pentru eliminarea acestora
Full Article 1 minutes read

Fără tuburi pentru colectarea deșeurilor menajere solide în blocurile capitalei. Consilierii municipali au votat pentru eliminarea acestora

Tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide din unele blocuri locative din municipiul Chișinău, vor fi lichidate. Un proiect de decizie în acest sens a votat Consiliul municipal Chișinău, la ședința de joi, 6 februarie. Inițiativa prevede ca în locul tuburilor să fie construite platforme pentru colectarea separată a deșeurilor menajere. 

Consilierii municipali au propus ca pentru început să fie lichidate tuburile din acele blocuri în care locuitorii își vor da acordul. Iniția, Direcția generală locativ-comunală și amenajare va elabora un studiu pentru a afla cu exactitate câte astfel de blocuri există în Chișinău. Inițiativa va permite și colectarea separată a deșurilor în trei containere: plastic, sticlă și hârtie.

Potrivit autoarei proiectului, consiliera din partea fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ina Coșeru, în prezent există peste 1700 de astfel de tuburi în blocurile din capitală.

Proiectul a fost aprobat cu votul a 25 de consilieri municipali. Pentru realizarea acestuia au fost prevăzute 10 milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: