Fiecare cu declarația sa. Când va fi prezentat în parlament proiectul socialiștilor privind politica externă echilibrată
Full Article 2 minutes read

Fiecare cu declarația sa. Când va fi prezentat în parlament proiectul socialiștilor privind politica externă echilibrată

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a propus adoptarea în parlament a unei declarații privind politica externă echilibrată. Potrivit documentului, guvernul va continua să implementeze prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și parteneriatele strategice stabilite pe platforma de cooperare guvernamentală cu Federația Rusă și a noilor proiecte integraționiste din spațiul CSI. Contactat de NM, deputatul PSRM, Grigore Novac, a precizat că nu s-a decis când va fi prezentată declarația în parlament. 

Potrivit PSRM, documentul presupune realizarea eficientă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, a parteneriatelor strategice stabilite pe platforma de cooperare guvernamentală cu Federația Rusă și a noilor proiecte integraționiste din spațiul CSI, a proiectelor strategice derulate împreuna cu Statele Unite ale Americii, dar și cu vecinii noștri România și Ucraina. De asemenea, aceștia propun fortificarea relațiile cu toate statele membre ale Uniunii Europene și ale CSI.

„Politica externă echilibrată în interesele cetățenilor pentru Moldova trebuie să devină un proiect strategic național, care să aibă la bază interesele fiecărui cetățean, nu interesele politice ale unor partide”, se menționează în document.

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a precizat că fracțiunea se va întruni mâine și ședință și va decide când va fi prezentat documentul în legislativ.

Precizăm că PSRM publicat documentul după ce deputații Blocului ACUM și ai PDM au anunțat despre intenția de a adopta declarația privind ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: