Socialiștii, nemulțimiți de ședința comună a Guvernelor: Strategia actualului regim este ruperea relațiilor cu Rusia și alipirea la România
Full Article 3 minutes read

Socialiștii, nemulțimiți de ședința comună a Guvernelor: Strategia actualului regim este ruperea relațiilor cu Rusia și alipirea la România

Partidul Socialiștilor a publicat o declarație în contextul desfășurării ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București. Socialiștii au acuzat guvernarea că ar urmări „falimentarea țării” și alipirea acesteia României, care este stat NATO. În context, aceștia au dat asigurări că „vor apăra suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

Într-o declarație publicată pe 11 februarie, socialiștii fac trimitere la Articolul 1 al Constituției Republicii Moldova, privind caracterul suveran și independent al statului nostru.De asemenea, aceștia citează articolul 2 al Constituției, care consfințește faptul că suveranitatea națională aparține poporului Republicii Moldova.

PSRM este obligat să amintească prevederile Legii Supreme în contextul ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București, din 11 februarie, ținând cont de pornirile unioniste și anti-stataliste ale actualului regim din țara noastră. În acest context vom aminti că Maia Sandu, care deține funcția de președinte al Republicii Moldova, este cetățean al țării vecine, România, iar formațiunea de guvernământ – PAS, are un număr mare de deputați care spun deschis că ar vota pentru unirea cu România. Adică, acești deputați PAS ar opta pentru dispariția statului Republica Moldova. PSRM condamnă aceste mesaje anti-naționale, anti-statale și declară că va apăra suveranitatea și independența Republicii Moldova pe toate căile legal posibile”, au menționat socialiștii.

De asemenea, socialiștii susțin că guvernarea ar urmări ruperea relațiilor cu Rusia și alipirea la România.

Strategia actualului regim de la Chișinău este de a falimenta țara noastră, ca, în final să anunțe că Republica Moldova trebuie să dispară ca stat și să se alipească României, stat membru al NATO. Întregul popor vede că până acum acțiunile guvernării se încadrează în acest plan de eșuare a Republicii Moldova ca stat – sărăcirea rapidă a cetățenilor, ruperea relațiilor cu partenerul nostru strategic și tradițional Federația Rusă, implicarea în alianțe anti-rusești, acțiuni de îndepărtare a Transnistriei de un posibil plan de reunificare a țării, debandadă totală în instituțiile statului cu scopul decredibilizării lor ca și instituții publice în ochii cetățenilor”, se mai arată în declarație.

Amintim că, pe 11 februarie, la Chișinău, a avut loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. În cadrul acesteia au fost semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Printre acestea se numără acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming.

Premierul român Nicolae Ciucă a menționat în discurs că vede acum, la Chișinău, „cea mai mare deschidere de până acum în relația cu România”.

În cadrul ședinței, oficialii au semnat 13 documente bilaterale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: