FlyOne anulează două zboruri din 14 iunie, însă promite că sunt ultimele: De mâine, planificăm să revenim la regimul normal
Full Article 3 minutes read

FlyOne anulează două zboruri din 14 iunie, însă promite că sunt ultimele: De mâine, planificăm să revenim la regimul normal

Cursele avia Chișinău-Dusseldorf și Parma-Chișinău, care urmau a fi operate pe 14 iunie de către compania FlyOne, au fost anulate. Contactată de NM, Alexandra Gîrbu, reprezentanta operatorului aerian, a declarat că s-a recurs la această măsură pentru a evita reținerile în cazul altor zboruri. Totodată, aceasta a menționat că, începând cu date de 14 iunie, FlyOne planifică să opereze zborurile în „regim normal”. 

Potrivit tabelului de la Aeroport, FlyOne a anulat cursa Chișinău-Dusseldorf. Aceasta era planificată pentru 14 iunie, ora 00:10. Totodată, a fost anulat și zborul Parma-Chișinău. Acesta era programat pentru 14 iunie, ora 07:00.

NM a contactat-o pe Alexandra Gîrbu, PR maganerul companiei FlyOne pentru a afla motivul anulării curselor.

„Pentru a reduce reținerile în cazul mai multor zboruri, am fost nevoiți să anulăm două curse unde aeroporturile sunt închise pe timp de noapte. Este vorba despre zborurile Chișinău-Dusseldorf-Chișinău, programat pentru această seară și Chișinău-Parma-Chișinău de mâine dimineața, 14 iunie”, a declarat aceasta.

Totodată, reprezentanta Fly One a menționat că pasagerii celor două zboruri anulate sunt redirecționați către alte curse.

„De asemenea, vă informăm că în urma eforturilor depuse în aceste zile în regim de urgență, de mâine planificăm ca zborurile să fie efectuate în regim normal. Totodată, vă mai informăm că resursele la serviciul suport clienți au fost extinse, inclusiv programul de muncă. Astfel, solicitările pasagerilor sunt efectuate în regim de urgență și toate vor fi procesate în următoarele zile. Pasagerilor ale căror zboruri au fost anulate au dreptul să aleagă între a fi redirecționați către alte curse sau să le fie rambursați banii. Procedura de întoarcere a banilor se efectuează imediat, iar aceștia ajung pe carduri în cel mai scurt timp”, a spus Alexandra Gîrbu.

***

Pe 11 iunie, compania Fly One declara că este nevoită să anuleze unele curse planificate pentru aceeași zi din cauza unei aeronave, care „rămâne în continuare la sol”. Reprezentanții Fly One menționau că au invitat o companie europeană să le acorde suport în acest sens.

Și pe 10 iunie, compania a anulat zboruri – spre Parma și Nice. În rezultat, la Aeroportul Internațional Chișinău s-a produs un scandal. Călătorii, care și-au procurat bilete, s-au arătat indignați de situația creată.

În seara zilei de 11 iunie, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că a convocat, pentru 12 iunie, Comisia de certificare a operatorilor aerieni. Instituția declara că urmează să fie evaluată situația creată și se va investiga „motivele care au dus la anulările în lanț”. În cadrul ședinței, potrivit Autorității, Fly One a declarat că anulările în lanț au fost provocate de defectarea a 3 aeronave concomitent, nefiind posibilă înlăturarea defecțiunilor într-o perioadă restrânsă de timp.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: