Forța Fermierilor acuză poliția că ar intimida și amenința agricultorii: „Solicităm respect”
Full Article 2 minutes read

Forța Fermierilor acuză poliția că ar intimida și amenința agricultorii: „Solicităm respect”

Asociația „Forța Fermierilor” acuză oamenii legii că ar intimida și amenința agricultorii protestatari, încă din prima zi de manifestații. Acțiunile ar fi continuat și în zilele următoare, precizează reprezentanții Asociației, într-un comunicat emis pe 27 noiembrie.  

„Începând cu joi, 23 noiembrie, conducerea Inspectoratului General de Poliție a pornit campania de provocare și intimidare a fermierilor, care participă sau intenționează să participe la protestul economic din centrul capitalei. (…) În aceeași seara, precum și în toate zilele următoare, mai mulți comisari raionali de poliție în stilul perioadei statului capturat telefonau fermierilor și cereau retragerea tehnicii agricole din PMAN sau garantarea neparticipării la protest. Oamenii legii exemplifica cazurile cu rețineri și îi avertiza agricultorii că ei pot fi următorii cu dosarele penale. (…) Asociația consideră că astfel de măsuri coercitive riscă să ridică gradul de tensiune în rândurile producătorilor agricoli, care sunt disperați”, susține Asociația „Forța Fermierilor”.

Asociația face apel la reprezentanții partidelor politice să nu încerce să schimbe conotația protestului. „Toți provocatorii politici imediat vor fi denunțați și înlăturați. Prin urmare, solicităm respect din partea poliției și sistarea imediată amenințărilor agricultorilor”, se mai arată în comunicatul citat.

NM a cerut un comentariu din partea IGP. Până în momentul publicării știrii, nu am primit, însă, nici un răspuns la solicitarea expediată.

Amintim că fermierii au ieșit la protest miercuri, 22 noiembrie. Pe 23 noiembrie, după mai multe tensiuni între polițiști, agricultori, dar și șoferi, circa 200 de tractoare au ajuns în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), unde staționează până în prezent. Vineri, 24 noiembrie, fermierii au decis să pună „pe pauză” protestul până azi, 27 noiembrie, după discuțiile de la Guvern. Atunci, ei au căzut de acord să fie creat un grup de lucru, care să ajute țintit fermierii ajunși în prag de faliment. Agricultorii protestatari urmează să se întâlnească, din nou, cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, azi, 27 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: