Fosta jurnalistă „Pervîi canal” este acuzată de „falsuri” militare. Ea riscă până la 10 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Fosta jurnalistă „Pervîi canal” este acuzată de „falsuri” militare. Ea riscă până la 10 ani de închisoare

Marina Ovsyannikova, fostă angajată a Pervîi canal, este acuzată de răspândire de „falsuri” în privința armatei militare ruse și riscă până la 10 ani de închisoare, informează Air Force pe 10 august.

Potrivit avocatului fostei jurnaliste, Dmitri Zahvatov, motivul inițierii unui dosar penal a fost protestul ei  din 15 iulie pe o stradă din Moscova. De precizat că Ovsyannikova a mers anterior la Kremlin cu un afiș plin cu fotografiile copiilor care au murit în Ucraina și inscripția: „Câți copii trebuie să mai moară pentru ca tu să te oprești?”

După ce i-au fost prezentate învinuirile, Ovsyannikova a fost audiată. Potrivit avocatului, ea va petrece noaptea de 11 august într-un centru de detenție temporară. Despre măsurile preventive de detenție care vor fi solicitate încă nu se cunoaște. Pedeapsa maximă conform acestui articol este de zece ani de închisoare.

Jurnalista a devenit faimoasă după ce a organizat un miting împotriva războiului în direct la știrile Pervîi canal pe 14 martie. După aceea, Ovsyannikova a fost amendată cu 30.000 de ruble pentru organizarea unui eveniment public neaprobat. Apoi a plecat în Germania, dar s-a întors în Rusia la începutul lunii iulie. După aceea, Ovsyannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea” armatei ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: