VIDEO Primarul de Taraclia a interzis unui reporter să-i filmeze întâlnirea electorală cu localnicii. Lupov: „Nu prea am chef să vă cresc rating-ul”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Primarul de Taraclia a interzis unui reporter să-i filmeze întâlnirea electorală cu localnicii. Lupov: „Nu prea am chef să vă cresc rating-ul”

Primarul suspendat de Taraclia Veaceslav Lupov, care candidează pentru încă un mandat, i-a interzis reporterului portalului de știri local Tuk.md să filmeze o întâlnire electorală cu localnicii din oraș. Lupov, care în 2019 a ajuns primar de Taraclia din partea ex-Partidului „ȘOR”, și-a argumentat gestul prin faptul că „nu vrea să crească rating-ul” publicației respective. Imaginile video care surprind momentul au fost publicate de portalul local.

Pe 27 octombrie, Veaceslav Lupov a participat la o întrevedere electorală în aer liber, în Taraclia, cu susținătorii săi. Înainte de începerea propriu-zisă a întâlnirii, acesta a observat în mulțime o persoană care filma și a întrebat-o „în calitate de cine filmează”.

Femeia i-a răspuns că filmează în calitate de corespondent al portalului tuk.md. În replică, Lupov a întrebat-o „ce este tuk.md” și i-a spus că poate să filmeze doar în calitate de localnic, nu și de reporter.

Nu prea am chef să vă cresc rating-ul. (…) Dacă vă prezentați ca sursă media, vă rog să opriți filmarea, nu vreau să vă cresc audiența din contul meu. Dacă filmați ca localnic obișnuit, e altă întrebare. Vă prezentați ca fiind mass-media, nu sunteți mass-media, nu ați fost și nu veți fi niciodată în mod oficial. Sunteți un portal de internet. Oricine pe rețelele de socializare se poate prezenta așa, să dea informațiile pe care le consideră potrivite, așa cum le consideră el. Dvs sunteți la fel. Din această cauză, dvs ne deranjați. Opriți (filmarea – n. r.)”, a i-a spus acesta corespondentei.

Ulterior, Veaceslav Lupov i-a spus jurnalistei că poate să asculte discuția cu localnicii din Taraclia, nu însă să și filmeze pentru că nu vrea ca imaginile video să apară pe tuk.md. Acesta a declarat că nu consideră portalul de știri o sursă mass-media.

În continuare, și oamenii prezenți i-au cerut jurnalistei să nu mai filmeze, folosind o tonalitate a vocii ridicată. De altfel, un bărbat i-a spus că „toate astea (discuția filmată – n. r.) pot ajunge în mâinile serviciilor secrete”.

La solicitarea jurnalistei către mulțime de a nu mai striga, Lupov a declarat: „Nu strigă, vă roagă normal”.

***

Menționăm că Veaceslav Lupov a câștigat alegerile locale din 2019 și a preluat funcția de primar al orașului Taraclia din partea Partidului „ȘOR”. În vara anului 2023, formațiunea oligarhului fugar Ilan Șor a fost declarată declarată neconstituțională și lichidată. Acum, Lupov candidează pentru încă un mandat de primar de Taraclia, însă în calitate de candidat independent. Acesta și-a suspendat temporar activitatea pentru a participa la cursa electorală, după cum prevede legislația electorală. Atribuțiile primarului orașului sunt îndeplinite temporar de adjunctul său, Marta Kemencedji.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: