Fotbalistul Lionel Messi a câștigat al 8-lea Balon de Aur. Care este cel mai bun portar al anului, atacant și club din lume
Full Article 2 minutes read

Fotbalistul Lionel Messi a câștigat al 8-lea Balon de Aur. Care este cel mai bun portar al anului, atacant și club din lume

Jucătorul echipei Inter Miami, internaționalul argentinian Lionel Messi a devenit posesorul Balonului de Aur 2023. Messi este primul jucător din lume căruia i se oferă titlul de cel mai bun fotbalist al anului pe bătrânul continent pentru a 8-a oară, susține Federația Moldovenească de Fotbal. 

Balonul de Aur este înmânat de revista franceză France Football încă din anul 1956.

În vârstă de 36 de ani, Messi a câștigat anul acesta Campionatul Mondial și Finalissima în componența reprezentativei Argentinei, dar și Campionatul Franței cu formația franceză PSG.

Lionel Messi a obținut primul Balon de Aur în anul 2009, fiind singurul fotbalist, care a obținut trofeul de 4 ori consecutiv (2009-2012). Celelalte premii, decarul argentinian le-a câștigat în anii 2015, 2019, 2021, și respectiv 2023.

La feminin, Balonul de Aur din acest an i-a revenit jucătoarei echipei FC Barcelona, Aitana Bonmatí. Formația feminină FC Barcelona a fost desemnată și cea mai bună echipă feminină.

Trofeul Kopa, pentru cel mai tânăr fotbalist, a fost oferit jucătorului Real Madrid, Jude Bellingham. Unui alt jucător galactic, Vinicius Jr, i s-a conferit premiul Socrates pentru lupta contra rasismului și contribuția sa în domeniul umanitar. Emiliano Martínez, goalkeeperul Naționalei Argentinei și a formației engleze Aston Villa, a câștigat premiul Yashin pentru cel mai bun portar al anului. Trofeul Gerd Müller și l-a adjudecat Erling Halland, pentru cel mai bun atacant, cu 56 de goluri marcate într-un sezon fotbalistic. Manchester City a devenit cel mai bun club din lume pentru al doilea an consecutiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: