FOTO Bani de la percheziții, în buzunarul a 4 polițiști de frontieră? Rețineri și verificări, în Moldova 
Full Article 2 minutes read

FOTO Bani de la percheziții, în buzunarul a 4 polițiști de frontieră? Rețineri și verificări, în Moldova 

Patru polițiști de frontieră sunt cercetați penal pentru că și-ar fi însușit o parte din banii, ridicați în cadrul unei percheziții. Unul dintre ei a fost reținut. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție cercetează cazul a patru polițiști de frontieră în care aceștia sunt bănuiți de abuz de serviciu.

Mai multe percheziții s-au desfășurat în dimineața zilei de 27 iunie la domiciliile și birourile acestora.

În luna mai 2023, cei patru angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) aveau în gestiune un dosar de organizare a migrației ilegale a cetățenilor din Ucraina, iar la unul dintre suspecți au fost efectuate percheziții, în urma cărora de la domiciliul acestuia a fost ridicată suma de 267 640 de lei. În cadrul acțiunilor de urmărire penală însă, polițiștii ar fi indicat în procesul-verbal 187 640 lei sau cu 80 de mii de lei mai puțin. Din mărturiile denunțătorului rezultă că acea sumă ar fi fost însușită de unul dintre polițiști care ar fi urmat să o împartă cu colegii săi”, au menționat reprezentanții CNA.

În urma perchezițiilor, desfășurate la domiciliile bănuiților, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au ridicat înscrisuri de ciornă, 12 000 lei și 5 telefoane mobile.

FOTO Bani de la percheziții, în buzunarul a 4 polițiști de frontieră? Rețineri și verificări, în Moldova 

Facebook/Centrul Naţional Anticorupţie

În prezent, trei angajați ai IGPF sunt cercetați în stare de libertate, iar un ofițer de investigații a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolator.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: