FOTO Dorin Recean s-a întâlnit cu Josep Borrell și Olivér Várhelyi, la Bruxelles: „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”
Full Article 2 minutes read

FOTO Dorin Recean s-a întâlnit cu Josep Borrell și Olivér Várhelyi, la Bruxelles: „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

Progresele înregistrate de țara noastră în procesul de aderare la Uniunea Europeană, situația regională actuală și consolidarea capacităților Republicii Moldova de a face față amenințărilor de securitate, au fost discutate la întrevederile prim-ministrului Dorin Recean cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, anunță Guvernul.

Potrivit sursei citate, șeful Executivului de la Chișinău a apreciat, în cadrul întrevederii, ajutorul constant al Uniunii Europene pentru „transformarea democratică” a Republicii Moldova, realizarea reformelor „în beneficiul cetățenilor” și „avansarea pe agenda europeană”.

„Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană, iar solidaritatea demonstrată de UE este o dovadă în plus că țara noastră face parte din familia europeană. Contăm pe sprijinul dumneavoastră și ne angajăm să avansăm în continuare în implementarea recomandărilor Comisiei. Deschiderea negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an este o prioritate strategică pentru Guvernul pe care îl conduc”, a spus prim-ministrul Dorin Recean, potrivit sursei citate.

Guvernul precizează că, în discuții, oficialii au subliniat importanța consolidării cooperării în domeniul securității și apărării. „De asemenea, părțile au discutat despre necesitățile de asistență pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova la crizele curente și efectele asociate acestora” – mai precizează Executivul de la Chișinău.

FOTO Dorin Recean s-a întâlnit cu Josep Borrell și Olivér Várhelyi, la Bruxelles: „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

gov.md

Amintim că prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 24 – 26 octombrie. În cadrul vizitei, șeful Cabinetului de miniștri va promova agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și consolidarea cooperării cu NATO, anunța Guvernul anterior. Pe agenda oficialului de la Chișinău figurează participarea la Global Gateway Forum, eveniment găzduit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile”, și întrevederi cu înalți oficiali europeni, inclusiv, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Detalii – AICI.

Aceasta este cea de-a patra vizită într-o capitală europeană a șefului Executivului, după cele de la București, Kiev și Berlin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: