FOTO Maia Sandu – desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022″ de o publicație din Franța
Full Article 2 minutes read

FOTO Maia Sandu – desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022″ de o publicație din Franța

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a fost desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022” de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța. Premiul a fost înmânat, pe 16 februarie, ambasadoarei Republicii Moldova în Franța Corina Călugăru. 

Într-un mesaj video adresat celor prezenți la ceremonie, șefa statului le-a mulțumit „pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european”.

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic.

Printre premianții distinși cu premiul „personalitatea europeană a anului” sunt Angela Merkel (2020), Christine Lagarde și Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016) și alții.

FOTO Maia Sandu - desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022" de o publicație din Franța

presedinte.md

Amintim că pe în decembrie 2022, Maia Sandu a primit la Washington Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național (NDI) din SUA.

Tot în decembrie, Maia Sandu a fost nominalizată de cititorii Financial Times la titulatura de „Femeia anului 2022”.

În aceeași lună, președinta Republicii Moldova a primit un nou premiu – din România. Șefa statului, aflată într-o vizită la Cluj Napoca, s-a ales cu „Premiul România Europeană”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: