FOTO Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au revenit la Chișinău: vor avea o întâlnire cu Maia Sandu 
Full Article 3 minutes read

FOTO Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au revenit la Chișinău: vor avea o întâlnire cu Maia Sandu 

Custodele Coroanei române Margareta și Principele Radu efectuează o vizită în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Republicii Moldova la București Victor Chirilă, ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu, dar și de reprezentanții Familiei Regale, pe 12 noiembrie. Se menționează că pe 13 noiembrie, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu vor avea o întâlnire cu președinta Maia Sandu. 

Ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu a publicat mai multe imagini pe online, cu mențiunea „sosirea Majestății Sale Custodele Coroanei la Chișinău”.

Ulterior, Familia Regala a României a scris pe rețelele de socializare că „Majestatea Sa și Principele Radu au sosit astăzi la Chișinău, unde vor avea întâlniri la diferite instituții ale statului”.

În această vizită, Custodele Coroanei este însoțit de Șeful Casei Majestății Sale, doamna Constanța Iorga, și de cancelarul Casei, dl Traian Sârcă. Majestatea Sa a fost întâmpinată la aeroportul internațional din Chișinău de către domnul Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova”, se arată într-o declarație a Familiei Regale.

Ambasadorul Republicii Moldova la București Victor Chirilă a scris că „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu au sosit astăzi, 12 noiembrie, la Chișinău” și că „mâine, luni, 13 noiembrie, la ora 13:00, va avea loc întâlnirea cu Președinta R. Moldova Maia Sandu”.

***

În octombrie 2022, președinta Maia Sandu a primit-o la Președinție pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu, care efectuau o vizită la Chișinău.

În februarie 2023, prim-ministrul Dorin Recean l-a primit în vizită la Guvern pe Principele Radu al României. Agenda discuțiilor a cuprins elemente de actualitate privind starea lucrurilor la nivel local, regional și internațional. O atenție sporită a fost acordată pașilor întreprinși de Republica Moldova în procesul de aliniere la standardele europene.

Ulterior, în aprilie 2023, președinta Maia Sandu a fost primită la Palatul Elisabeta de Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta. În cadrul vizitei, șefa statului moldovean a plantat un stejar în grădina Palatului.

În mai 2023, Familia Regală a României a găzduit o serată dedicată Republicii Moldova. La eveniment au participat inclusiv miniștri de la Chișinău. Înainte de aceasta, în martie, Familia Regală a României a vizitat Suedia, țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, cu scopul de a susține integrarea Republicii Moldova. Se menționa că cu același mesaj, custodele coroanei se va deplasa și în Spania.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: