(FOTO) O dronă a atacat pentru prima dată o gară din Rusia: sunt răniți
Full Article 2 minutes read

(FOTO) O dronă a atacat pentru prima dată o gară din Rusia: sunt răniți

O dronă a atacat pentru prima dată o gară din Rusia, scrie Agentstvo. Autoritățile ruse au declarat că drona era ucraineană, cele ucrainene nu au raportat un atac asupra gării. 

Potrivit sursei, în noaptea de duminică, o dronă a căzut peste gara feroviară a orașului Kursk. Este primul atac asupra unei gări feroviare din Rusia și a avut loc la doar câteva ore după un atac cu rachete asupra orașului ucrainean Cernigov.

Drona a căzut peste acoperișul gării la ora 03:08. După aceea, pe acoperiș a izbucnit un incendiu.

Cinci din 50 de persoane, care se aflau în clădirea gării în momentul impactului, au fost rănite. Trei dintre acestea au fost internate la spital, a spus guvernatorul regiunii Kursk Roman Starovoit.

Incendiul a fost stins la ora 03:46, a precizat șeful regiunii.

Potrivit sursei, pe camerele de supraveghere video s-a auzit o singură explozie ceea ce ar indica că drona și-a atins ținta și nu a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană.

Autoritățile ruse au declarat că drona era ucraineană. Autoritățile ucrainene nu au raportat un atac cu dronă asupra gării din Kursk.

Gara din Kursk a fost atacată a doua zi după un atac cu rachete asupra orașului ucrainean Cernigov, unde 148 de persoane au suferit răni și 7 au murit, inclusiv un copil de șase ani. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski menționa că soldații ucraineni vor da un răspuns Rusiei urmare a atacului din Cernigov.

Potrivit sursei, din cauza unei drone, în noaptea de duminică, aeroporturile Domodedovo și Vnukovo au fost închise. Primarul Moscovei Serghei Sobianin a menționat că drona a încercat să atace capitala Rusiei însă forțele de apărare aeriană au împiedicat atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: