FOTO Protest cu baloane la sediul PAS din Bălți: susținătorii Renaștere, apropiat lui Șor, au cerut „alegeri corecte și eliberarea lui Nesterovschi”
Full Article 2 minutes read

FOTO Protest cu baloane la sediul PAS din Bălți: susținătorii Renaștere, apropiat lui Șor, au cerut „alegeri corecte și eliberarea lui Nesterovschi”

Susținătorii partidului „Renaștere”, apropiat fugarului Ilan Șor, au protestat la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Bălți. Manifestanții au cerut „alegeri corecte și eliberarea deținutului politic Alexandr Nesterovschi”. Pentru NewsMaker, reprezentanții PAS au spus că fac o campanie electorală corectă și au îndemnat „și celelalte partide să facă la fel”. 

Reprezentanții „Renaștere” au protestat la sediul PAS din Bălți. Aceștia au solicitat „alegeri corecte și eliberarea deținutului politic Alexandr Nesterovschi, candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți”, a relatat Бельцы Сегодня (Bălți Astăzi), informație distribuită de site-ul oficial al partidului „Renaștere”.

Protestatarii au lansat spre cer „baloane de culoare albă și berze, ca simbol al libertății, păcii și valorilor familiei”.

NewsMaker a solicitat o reacție de la reprezentanții PAS cu privire la cererea manifestanților. „PAS face o campanie electorală corectă și îndeamnă și celelalte partide să facă la fel”, a declarat purtătoarea de cuvânt a partidului Adriana Vlas.

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Partidul „Renaștere” l-a desemnat pe deputatul independent Alexandr Nesterovschi în calitate de candidat al formațiunii la funcția de primar al municipiului Bălți. Asta deși Nesterovschi, membru al Partidului „Renaștere”, este cercetat penal și se află, în prezent, în arest preventiv.

Precizăm că pe 18 octombrie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis solicitarea procurorilor de a prelungi măsurile preventive în privința deputaților independenți Alexandr Nesterovchi și Irina Lozovan, învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia instanței, Nesterovschi își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv, iar Lozovan se va afla în arest la domiciliu, la fel, pentru 30 de zile.

Amintim că Nesterovschi și Lozovanu, care sunt membri ai Partidului extraparlamentar „Renaștere” au fost reținuți pe 21 septembrie, fiind învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: