FOTO „Se anunță un spectacol fotbalistic”. Echipa națională a Albaniei a ajuns la Chișinău
Full Article 3 minutes read

FOTO „Se anunță un spectacol fotbalistic”. Echipa națională a Albaniei a ajuns la Chișinău

Echipa națională de fotbal a Albaniei a ajuns la Chișinău. Fotbaliștii albanezi vor întâlni pe 17 noiembrie naționala Moldovei, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Albania a convocat pentru meciul de mâine 24 de fotbaliști. 

Încântați să întâmpinăm Echipa Națională de Fotbal a Albaniei care a aterizat acum pe Aeroportul Chișinău”, au declarat reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău pe 16 noiembrie.

Potrivit sursei, antrenorul principal Sylvinho a convocat 24 de fotbaliști pentru meciurile de pe 17 și 20 noiembrie.

Din lot nu lipsesc vedetele Elseid Hysaj de la Lazio Roma, Kristjan Asllani de la Internazionale Milano, Nedim Bajrami de la Sassuolo sau Berat Djimsiti de la Atlanta Bergamo. Sylvinho este aproape să ducă Albania la al doilea Campionat European din istorie. Adversarii noștri de mâine mai au nevoie de punct pentru a se califica. Suntem alături de băieții noștri din echipa Țării și îi susținem cu pasiune și devotament în cel mai important meci din istoria fotbalului moldovenesc Moldova – Albania. Hai MOLDOVA!”, au scris reprezentanții Aeroportului pe rețelele de socializare.

FOTO „Se anunță un spectacol fotbalistic”. Echipa națională a Albaniei a ajuns la Chișinău

Facebook/Chisinau International Airport

Pe 16 noiembrie, Federația Moldovenească de Fotbal a declarat că tricolorii se află în faza finală a pregătirilor înaintea confruntării cu Albania, programată în cadrul preliminariilor Campionatului European 2024.

Se anunță un spectacol fotbalistic de excepție, iar suporterii sunt așteptați să își susțină cu entuziasm Echipa Țării în acest meci importantă din istoria noastră”, au menționat reprezentanți Federației.

FOTO „Se anunță un spectacol fotbalistic”. Echipa națională a Albaniei a ajuns la Chișinău

fmf.md

Selecționerul Serghei Cleșcenco a declarat, pe 16 noiembrie, că „Albania, din outsiderul grupei noastre a devenit favorită”: „Este o surpriză, dar acest lucru este meritul antrenorului lor care are o experiență foarte bună în spate. Unul dintre punctele lor forte, la fel ca și al nostru, este coeziunea din lotul naționalei lor. Am observat că au menținut un lot constant în ultimele meciuri, cu doar câte una sau două schimbări. Sunt o echipă sudică, ceea ce înseamnă că sunt obișnuiți să joace cu mingea și să se mențină posesia. Aceștia sunt tehnici și rapizi. Anume aici vom acorda atenție”.

Moldova a convocat pentru meciul de mâine 25 de jucători, 7 dintre care sunt din campionatul intern.

Portari: Dorian Railean (Chindia Târgoviște, România, 14 meciuri / 0 goluri marcate), Cristian Avram (Araz-Naxçıvan, Azerbaidjan, 8/0), Nicolae Cebotari (Zimbru Chișinău, 0/0)

Fundași: Veaceslav Posmac (Boluspor, Turcia, 66/2), Ion Jardan (FC Petrocub, 50/0), Oleg Reabciuc (Spartak Moscova, Rusia, 43/0), Vadim Bolohan (Milsami Orhei, 40/1), Sergiu Platica (FC Petrocub, 42/0), Ioan-Călin Revenco (FC Petrocub, 21/1), Artur Crăciun (Puszcza Niepołomice, Polonia, 20/0), Denis Marandici (Turan Tovuz, Azerbaidjan, 10/0), Vladislav Baboglo (Karpaty, Ucraina, 6/1), Dinis Ieșeanu (Zimbru Chișinău, 0/0)

Mijlocași: Vadim Rață (FC Voluntari, România, 41/2), Nichita Moțpan (FC Fakel Voronej, Rusia, 14/2), Mihail Platica (FC Petrocub, 13/1), Serafim Cojocari (Unirea 04 Slobozia, România, 8/0), Victor Bogaciuc (Chindia Târgoviște, România, 7/0), Mihail Caimacov (NK Sloven Belupom, Croația, 20/1), Victor Stînă (Ponserroikos F.C., Grecia, 10/2)

Atacanți: Ion Nicolaescu (SC Heerenveen, Țările de Jos, 39/14), Vitalie Damașcan (Sepsi, România, 32/3), Maxim Cojocaru (Chindia Târgoviște, România, 17/0), Virgiliu Postolachi (FC Grenoble Foot 38, Franța, 15/0), Andrei Cobeț (Slavia Mozîr, Belarus, 2/0)

Moldova va întâlni Albania pe 17 noiembrie, de la ora 19:00, pe stadionul Zimbru din Chișinău, iar apoi, pe 20 noiembrie, de la ora 21:45, va juca în deplasare, cu Cehia, la Olomouc, în ultima partidă din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: