Guvernul Gavrilița rămâne în funcție. Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de Miniștri a picat
Full Article 3 minutes read

Guvernul Gavrilița rămâne în funcție. Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului de Miniștri a picat

Guvernul Gavrilița rămâne în funcție. După aproape 5 ore de dezbateri, moțiunea de cenzură înaintată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a eșuat. Contra au votat 44 de deputați PAS iar 30 de deputați ai BCS- pentru. 

Moțiunea de cenzură nu a întrunit numărul de voturi necesar, moțiunea a picat. Guvernul are sprijinul parlamentar. Îi urăm mult succes în continuare”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

„Admir curajul, efortul și determinarea depus de doamna prim-ministră și echipa sa. Guvernul Gavrilița, pe mai multe domenii cum ar fi justiție, integrarea europeană a făcut mai mult decât toate guvernele de până acum împreună. Eu cred că voi cei care ați semnat această moțiune de cenzură, în locul acestei echipe, în situația în care Republica Moldova a fost afectată de pandemie, război la frontieră, de creșterea prețurilor ca efect al războiului din Ucraina și a șantajului energetic din partea Rusiei, afectați de migrație și secetă, ați fi demisionat demult. Noi deputații fracțiunii PAS susține ferm acest Guvern condus de Natalia Gavrilița și nu vom susține această moțiune neîntemeiată”, a spus deputatul PAS, Vasile Grădinaru.

În raportul prezentat, astăzi, în fața deputaților, Natalia Gavrilița a vorbit despre „reforme îndrăznețe”  în toate domeniile care au adus Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană, lupta împotriva corupției și reconstrucția statului de drept,  ajutorul pentru perioada rece a anului, compensarea facturilor consumatorilor casnici, sprijin pentru agricultor, reconstrucția drumurilor, sprijin pentru familii, etc.

Vom trece împreună, solidari și de aceste crize și vom fi mai puternici, tocmai pentru că nu le vom face pe plac celor care ne vor slabi și dezbinați. Avem soluții, avem resurse, avem sprijin, ca moldovenii să aibă un viitor liber şi prosper aici, la noi acasă”, a conchis Natalia Gavrilița.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, deputatul BCS Vlad Bătrîncea a criticat guvernarea și ia îndemnat să nu „atace opoziția”

„Este grav ce se întâmplă în țara vecină dar de ce prietenii din Ucraina au putu asigura prețuri la produse alimentare care sunt cel puțin de două ori mai ieftine decât la noi, țara, în care avem pace. De ce în alte țări ca Ucraina, Bulgaria, România sunt instrumente de formare a prețurilor? De ce în luna august ați aprobat proiect de lege care liberalizează piața petrolieră. Creăm ministere noi, dar pentru universități bani nu avem. Noi suntem aici alimentați că trăim bine, dar nu trăim bine. Ne așteptăm de la Executiv cu măsuri foarte clare (…). Mai modest, fără atacuri la adresa opoziției, ați întrebat a cui interese reprezentăm. Noi reprezentăm interesele cetățenilor Republicii Moldova, care ne-au ales pe noi în acest parlament, și inițiem proceduri, avem tot dreptul. O să ajungeți în opoziție și o să vedeți cât de frumos arată acest lucru”, a spus Bătrîncea în luarea sa de cuvânt, înainte ca să fie supusă votului moțiunea de cenzură.

Amintim că pe 15 septembrie, fracțiunea Blocului comuniștilor și socialiștilor au înaintat o moțiune de cenzură împotriva activității Guvernului Gavrilița. Documentul a fost citit de socialistul Vasile Bolea de la tribuna centrală a Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: