(HARTĂ) Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat limitele „fizice” ale centrului istoric al Chișinăului
Full Article 2 minutes read

(HARTĂ) Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat limitele „fizice” ale centrului istoric al Chișinăului

Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat limitele „fizice” ale centrului istoric al Chișinăului. Informația a fost confirmată de expertul în development Roman Guneavîi, pe 8 decembrie.

Locuitorii Chișinăului habar nu au, dar timp de 30 de ani nimeni nu s-a obosit să aprobe limitele monumentului cu numărul 308 (centrul istoric) în limitele unor parcele și proprietăți specifice. În toți acești 30 de ani, legislația Moldovei a fost ca o „sită” pentru diverși escroci imobiliari și funcționari corupți. De fiecare dată, în toți acești ani, părțile interesate „s-au înțeles pe sub masă” dacă o proprietate sau alta este inclusă în centrul istoric al Chișinăului. Diferența în ceea ce privește suprafața potențială este semnificativă! Astăzi, această imensă „gaură” de corupție a fost în sfârșit închisă”, a scris Guneavîi pe Facebook.

Expertul a spus că decizia Consiliului este „primul pas” și că aceasta va fi urmată de hotărârea Guvernului și de lucrul cu cadastrul.

(HARTĂ) Consiliul Național al Monumentelor Istorice a aprobat limitele „fizice” ale centrului istoric al Chișinăului

Facebook/Роман Гунявый

Precizăm că, anterior, NM a aflat că Primăria Chișinău, în pofida promisiunii de a suspenda construcțiile în centrul istoric al Chișinăului, a mai eliberat o astfel de autorizație. Este vorba despre construirea unui complex rezidențial cu vedere spre parcul „Valea Morilor”. Complexul se vrea a fi construit lângă Ambasada SUA, iar zona a fost deja îngrădită. Primăria susține că această parcelă nu este inclusă în zona protejată a centrului istoric. Dar nu este așa.

Mai multe detalii despre subiect puteți afla în materialul NM „Мэрия Кишинева против NM. Почему опровержения о стройке у „Валя Морилор“ не будет”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: