Igor Grosu va avea discuții cu Roberta Metsola și Mircea Geoană. Pleacă la Bruxelles 
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu va avea discuții cu Roberta Metsola și Mircea Geoană. Pleacă la Bruxelles 

Președintele Parlamentului Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles în perioada 3-5 iulie 2023. Precizările au fost făcute de reprezentanții Parlamentului de la Chișinău, care au adăugat că Grosu va avea întrevederi inclusiv cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola, dar și secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. 

Igor Grosu se va întâlni cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă.

La Parlamentul European, Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM Siegfried Mureșan.

Președintele Parlamentului mai are planificate întrevederi cu comisarul european pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi, cu comisarul european pentru coeziune și reforme Elisa Ferreira, dar și cu mai mulți europarlamentari.

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu președinta Camerei Reprezentanților Eliane Tillieux și cu președinta Senatului Stephanie D’Hose.

La fel, Grosu va avea o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană. Ulterior, cei doi vor susține declarații de presă.

În agenda vizitei oficialului moldovean figurează și o întâlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles, pe 4 iulie.

Tot în perioada 3-5 iulie, un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova vor efectua o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE. Programul include instruiri, inclusiv online, vizite de studiu și stagieri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: