IGSU: Un incendiu de proporții risca să cuprindă un sector de vile din localitatea Dănceni, r-nul Ialoveni
Full Article 2 minutes read

IGSU: Un incendiu de proporții risca să cuprindă un sector de vile din localitatea Dănceni, r-nul Ialoveni

Un incendiu de proporții risca să cuprindă un sector de vile din regiunea raionului Ialoveni. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 27 martie la ora 11.50.

Potrivit oamenilor, focare imense de ardere se îndreptau cu repeziciune spre mai multe sectoare de vile din apropierea localității Dănceni, raionul Ialoveni. La fața locului au intervenit 4 echipe de salvatori pentru localizarea arderii, mai mult în ajutorul pompierilor au ieșit localnicii, dar și administrația publică locală, întrucât vântul puternic zădărnicea misiunea de stingere.

La ora 14:00 focarele de ardere au fost stinse fără de a afectat casele oamenilor. Potrivit primelor estimări, incendiul a compromis terenuri pe o suprafață de 40 ha. Circumstanțele cazului se stabilesc.

Pe data de 26 martie, ora 13:40, în satul Văleni, raionul Cahul în urma arderii vegetației uscate, într-o gospodărie, s-a produs un incendiu în urma căruia a ars un șopron, bucătăria de vară și circa 10% din acoperișul casei de locuit. În timpul lichidării incendiului în interiorul șopronului s-a produs deflagrația unei butelii de gaz. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest context, pompierii îndemnă repetat oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată, sau gunoiul menajer. În condiții de umiditate redusă, vânt puternic, orice scânteie provoacă incendii de proporții.

În situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze de urgență Serviciul 112.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au lichidat 345 focare de ardere a vegetației uscate.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: