Preotul înjunghiat în curtea mănăstirii din Cosăuți, transferat la Chișinău. Se află în reanimare, în stare extrem de gravă
Full Article 2 minutes read

Preotul înjunghiat în curtea mănăstirii din Cosăuți, transferat la Chișinău. Se află în reanimare, în stare extrem de gravă

Starețul mănăstirii din Cosăuți, arhimandritul Ieronim, care ar fi fost înjunghiat cu un cuțit de un localnic, în dimineața zilei de 10 martie, a fost transferat la Chișinău. Preotul a fost internat în secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga” din capitală, în stare extrem de gravă. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de Marina Zibliuc, purtătoare de cuvânt a SCR.

„Părintele se află în secția de terapie intensivă. Este în stare extrem de gravă, dar stabilă. Este în cunoștință, vorbește și nu este conectat la vreun aparat de ventilare artificială”, a declarat Marina Zibliuc pentru NM.

Amintim că starețul mănăstirii din Cosăuți a fost găsit la pământ, cu un cuțit în spate, în dimineața zilei de 10 martie. Suspect pe caz ar fi un localnic. Cel din urmă, căutat de polițiști, a fost găsit mort la scurt timp. Detalii – AICI.

Preotul a fost operat, în aceeași zi, de o echipă de medici de la Chișinău. Detalii – AICI. Directoarea Spitalului Raional Soroca, Ella Ursu, a declarat pentru NM că arhimandritul Ieronim a fost transferat la Chișinău cu Aviasan, pe 11 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: