În premieră, în Franța a fost creată o nouă funcție: Ambasador al comunității LGBT+
Full Article 2 minutes read

În premieră, în Franța a fost creată o nouă funcție: Ambasador al comunității LGBT+

Premierul francez Elisabeth Borne a anunțat, joi, 4 august, crearea, în premieră, a unei noi funcții – ambasador pentru drepturile LGBT+, care își propune să lupte împotriva discriminării în întreaga lume. Anunțul a fost făcut de Borne în cadrul unei vizite la centrul LGBTQ+ din Orleans, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la dezincriminarea homosexualității în țară, scrie „Adevărul european”, cu referire la Le Monde.

Potrivit șefului guvernului francez, înainte de sfârșitul anului va fi numit un ambasador pentru drepturile LGBT+. El sau ea va aborda în mod specific problema dezincriminării universale a homosexualității și transgenderismului. În plus, guvernul francez va înființa un fond de trei milioane de euro pentru a finanța zece noi centre LGBT+ pe lângă cele 35 deja existente în Franța.

„Abordarea președintelui Republicii, abordarea mea, abordarea guvernului este fără echivoc: vom continua să luptăm pentru a face progrese în ceea ce privește drepturile LGBTQ+”, a spus Borne.

Anterior, mai mulți politicieni de stânga din Franța au cerut demisia ministrului Administrației Locale Caroline Cailliau din cauza faptului că în 2013, în calitate de senator, a făcut remarci homofobe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: