Incendiu la depozitul unei edituri din Rusia. Angajații ar fi primit indicații să reducă la maximum mențiunile despre Ucraina în manualele școlare
Full Article 2 minutes read

Incendiu la depozitul unei edituri din Rusia. Angajații ar fi primit indicații să reducă la maximum mențiunile despre Ucraina în manualele școlare

Un depozit al editurii „Prosveșenie” (Просвещение) și companiei „Stok Trading” (Сток Трейдинг) a fost cuprins de flăcări în noaptea de 3 mai. Incendiul a fost stins către dimineață, cu ajutorul a 109 pompieri și 37 mijloace tehnice. Anterior, angajații editurii au declarat pentru Mediazona că au primit indicații să reducă la minimum menționarea Ucrainei și Kievului în manualele școlare.

Depozitul era amplasat în regiunea Bogorodsk din suburbia Moscovei. Potrivit Serviciului Situații Excepționale, s-a aprins depozitul în care se aflau manuale și produse poligrafice. Potrivit TASS, suprafața arderii constituie 33 800 metri pătrați, iar o parte a construcției clădirii s-a prăbușit. Victime nu au fost înregistrate. Deocamdată, nu au fost stabilite cauzele izbucnirii incendiului.

Anterior, jurnaliștii au aflat că editurii i s-a cerut să scoată din manualele școlare mențiunile despre Ucraina și Kiev. De asemenea, editura a eliminat mențiunea organizației Amnesty International din manualul de limbă engleză din seria Starlight. The Village a discutat anonim cu profesori de istorie din Moscova despre cum va fi menționat războiul declanșat în Ucraina în manuale și despre indicațiile pe care le-au primit pedagogii.

„Prosveșenie” aparține lui Arkadii Rotenberg, un prieten apropiat și fost partener de judo cu președintele rus Vladimir Putin, care a devenit miliardar pe timpul președinției acestuia. El conduce compania din 2013, menționează New York Times.

Potrivit Deutsche Welle, de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, în mai multe regiuni ale Federației Ruse, inclusiv îndepărtate de frontiera cu Ucraina, izbucnesc frecvent incendii la depozite, întreprinderi și instituții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: