Indemnizații pe viață pentru antrenorii sportivilor de performanță
Full Article 1 minutes read

Indemnizații pe viață pentru antrenorii sportivilor de performanță

Antrenorii sportivilor de performanţă vor primi indemnizații pe viață. Inițiativa se conține într-un regulament privind modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei acestora, care a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 17 decembrie, a guvernului. 

Pentru a beneficia de aceste plăți, antrenorii trebuie să întrunească mai multe cerinţe prevăzute de legislaţie. Cuantumul indemnizaţiei se stabileşte în funcţie de nivelul performanţelor sportivilor antrenaţi, în mărime procentuală raportată la 1 salariu mediu pe economie, pentru luna anterioară celei în care se face plata drepturilor.

„Este un document mult aşteptat de sportivii de performanţă din ţara noastră”, a declarat Corneliu Popovici, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În acest scop, pentru anul 2019, din bugetul de stat sunt prevăzuţi circa 500 000 lei pentru achitarea indemnizaţiei viagere pentru cei 8 antrenori ai sportivilor de performanţă medaliaţi.

Antrenorii ai căror sportivi de performanţă au sancţiuni nestinse pentru încălcarea legislaţiei antidoping, conform Codului Mondial Antidoping, nu pot beneficia de indemnizaţie viageră.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: