Inițiativă legislativă din partea deputaților PAS: Alocații mai mari pentru veteranii de război
Full Article 2 minutes read

Inițiativă legislativă din partea deputaților PAS: Alocații mai mari pentru veteranii de război

Veteranii de război ar putea beneficia de o creștere a alocațiilor sociale. O inițiativă legislativă în acest sens a fost prezentată de către deputații PAS, pe 17 septembrie. Dacă inițiativa va fi adoptată, aceasta va intra în vigoare din 1 octombrie 2021.

Potrivit proiectului de lege, alocațiile persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova vor fi majorate cu 550 de lei pe lună.

Alocațiile veteranilor care au luptat în Afganistan, a victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 și a participanților consecințelor avariilor de la Cernobîl, vor fi majorate cu 250 de lei.

„Sunt peste 30 de miii de oameni care vor beneficia în ansamblu de aceste majorări începând cu luna octombrie”, a menționat deputatul PAS, Dan Perciun.

Totodată, deputatul PAS, Boris Marcoci a îndemnat veteranii să se adreseze instituțiilor competente pentru a beneficia și de bilet de tratament la una dintre stațiunile balneare din țară.

„Indemnizațiile vor fi poate mici, poate mari, dar vă rugăm mergeți în raioane, la casele teritoriale și depuneți actele pentru a primi un bilet de tratament. Fiecare dintre voi are dreptul să meargă o dată la trei ani la o stațiune balneară”, a remarcat parlamentarul.

Costul total al proiectului este de 36 de milioane de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: