Institutul Oncologic va fi reabilitat energetic, cu ajutorul UE. Spitalul și-ar putea reduce consumul de energie cu până la 50%
Full Article 2 minutes read

Institutul Oncologic va fi reabilitat energetic, cu ajutorul UE. Spitalul și-ar putea reduce consumul de energie cu până la 50%

Cădirea Institutului Oncologic din Chișinău urmează a fi reabilitată energetic. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică în Republica Moldova. Ministerul Energiei anunță că măsurile de eficiență energetică au fost stabilite în urma unui audit energetic. Se așteaptă ca acestea să contribuie la reducerea consumului de energie cu până la 20% pentru energie electrică și 50% pentru energie termică.

Ministerul Energiei anunță că Institutul Oncologic va beneficia de izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare și izolarea termică și renovarea acoperișurilor. Totodată, în cadrul proiectului urmează a fi izolate termic tavanele subsolului, sistemele de ventilare, de climatizare și de încălzire.

Sursa citată precizează că proiectul mai prevede instalarea sistemului de iluminat tip LED și implementarea sistemelor de management energetic (SME).

„Măsurile de eficiență energetică vor contribui la reducerea consumului de energie cu până la 20% pentru energie electrică și 50% pentru energie termică, reducerea emisiilor de CO2, precum și diversificare surselor de energie, inclusiv integrarea surselor de energie regenerabile”, anunță Ministerul Energiei.

Proiectul de Eficiență Energetică în Republica Moldova este unul dintre cele mai mari proiecte la nivel național cu privire la eficiența energetică a clădirilor publice, implementat până la moment în țara noastră, anunță autoritățile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: