„Intenţionez să vin periodic la serviciu cu bicicleta”. Primarul capitalei promite mai multe trasee și piste pentru bicicliști
Full Article 2 minutes read

„Intenţionez să vin periodic la serviciu cu bicicleta”. Primarul capitalei promite mai multe trasee și piste pentru bicicliști

Autoritățile municipiului Chișinău promit că, în curând, pe străzile din capitală vor apărea mai multe piste și parcări pentru bicicliști. De asemenea, vor fi create trasee speciale care vor face legătura între sectoarele orașului. 

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, amenajarea pistelor pentru biciclişti este parte a Planului de mobilitate, care este gândit actualmente la nivel de municipiu Chişinău. Autoritățile locale sunt în proces de elaborare a acestuia, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului Green City Lab. Astfel, se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

Ion Ceban a notat pe pagina sa de Facebook că pistele pentru biciclişti vor fi amenajate în primul rând pe străzile şi aleile care sunt actualmente reparate sau urmează să fie reabilitate. Astfel, vor fi amenajate piste pentru biciclete pe străzile 31 august, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile A. Pușkin, B. Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfânt. La fel, edilul prmite că vor fi amenajate şi parcări pentru biciclete.

„Ştiu, în prezent, bicicliştilor le este complicat să se deplaseze prin oraş din cauza infrastructurii care nu a fost gândită pentru un asemenea mijloc de transport, dar şi din cauza şoferilor care nu respectă bicicliştii în trafic. Intenţionez personal să vina periodic la serviciu cu bicicleta şi voi îndemna viceprimarii şi membrii executivului să facă acelaşi lucru”, a scris Ion Ceban.

Amenajarea pistelor pentru biciclişti este parte a Planului de mobilitate, care este gândit actualmente la nivel de…

Posted by Iv Ceban on Wednesday, 22 July 2020

Edilul a mai menționat că unii angajați ai primăriei vin cu bicicletele la serviciu și din acest motiv, în curtea primăriei, dar și în fața primăriei Chișinău, vor fi create parcări pentru biciclete.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: