Ion Ceban: Platforma educațieonline.md cuprinde deja 831 de lecții video. Alți doi operatori vor difuza materialele
Full Article 2 minutes read

Ion Ceban: Platforma educațieonline.md cuprinde deja 831 de lecții video. Alți doi operatori vor difuza materialele

Platforma educațieonline.md cuprinde deja 831 de lecții video care sunt încărcate și stocate în biblioteca digitală și pe canalele de Youtube. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, joi, 30 aprilie. Edilul de Chișinău a precizat că încă doi operatori de televiziune IPTV vor difuza materialele.

În total, până acum au fost filmate 1 533 de lecții. Unele dintre acestea urmează să fie montate, editate și plasate pe platforma online.

Totodată, potrivit primarului capitalei, alți doi operatori de televiziune IPTV din țară sunt în proces de pregătire a grilei de transmisiune la canalele TV a lecțiilor video de pe educatieonline.md.

În prezent, lecțiile video elaborate în cadrul proiectului Educație Online sunt difuzate la trei operatori de televiziune IPTV: Moldtelecom, StarNet și Arax.

Fiecare operator a oferit câte 24 de canale TV la care sunt transmise lecțiile video.

Totodată, materialele educaționale în format video vor fi difuzate, în curând și la 13 canale TV.

Amintim că proiectul educațieonline.md a fost lansat acum 10 zile. Acesta presupune o platformă de învățare la distanță, care conține circa 6000 de lecții video pentru elevii claselor I-XII. Inițiativa vine să susțină sistemul educațional în contextul stării de urgență declarată în țară.

Biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanist. La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: