Janis Mazeiks mulțumește moldovenilor pentru găzduirea summit-ului de la Bulboaca: A arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană
Full Article 2 minutes read

Janis Mazeiks mulțumește moldovenilor pentru găzduirea summit-ului de la Bulboaca: A arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană

Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a publicat un mesaj în care a mulțumit moldovenilor pentru ospitalitatea cu care au găzduit liderii europeni la Summit-ul Comunității Politice Europene. Oficialul a declarat că participanții s-au simțit ca acasă și au rămas impresionați de buna organizare a evenimetului. Janis Mazeiks a relatat că organizarea summit-ului la cele mai înalte standarde a demonstrat, o dată în plus, că Republica Moldova este o țară europeană. 

„Dragi moldoveni, vă mulțumesc foarte mult pentru ospitalitatea cu care ați găzduit Europa – atât de mulți lideri europeni – în ultimele două zile! Ieri Moldova a fost într-adevăr centrul Europei. 50 de lideri europeni, inclusiv cei mai înalți patru oficiali UE, s-au simțit ca acasă la Bulboaca. Am auzit de la mai mulți dintre ei o mare admirație pentru buna organizare a evenimentului, despre drumul pitoresc spre Bulboaca și despre Castelul Mimi”, a scris șeful diplomației europene pe pagina sa de Facebook.

Janis Mazeiks a spus că Summit-ul Comunităţii Politice Europenea a fost organizat impecabil, iar acest lucru a arătat încă o dată că Moldova este o ţară europeană, care poate face lucrurile la cele mai înalte standarde.

„Am văzut în practică determinarea și concentrarea tuturor pentru a asigura un eveniment perfect. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment important, care va rămâne ca reper pentru următoarele summit-uri ale CPE. Și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a aduce Moldova mai aproape de UE. Sunt sigur că veți fi la fel de hotărâți în activitatea dumneavoastră de integrare europeană ca și în pregătirea reuniunii CPE”, a menționat acesta.

***

Precizăm că, pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova s-a desfășurat un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră, pentru a pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Summitul Comunității Politice Europene a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: