Jumătate din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută sunt în Chișinău. Vor fi activate mai multe spitale
Full Article 1 minutes read

Jumătate din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută sunt în Chișinău. Vor fi activate mai multe spitale

De la 1 august, curent, vor fi activate mai multe instituţii medicale municipale, care vor primi pacienţi cu coronavirus. Decizia a fost luată la punctul focal, deoarece 50% din numărul total de cazuri înregistrate în în ultima săptămână în Republica Moldova sunt în municipiul Chişinău.

Astfel, în Spitalul municipal nr.3 „Sfânta Treime”, va fi suplimentat numărul de paturi cu 170, dintre care 18 în secția terapie intensivă. Instituţia la fel, își va păstra profilul de urgență, iar intrările vor fi separate. În acest sens, se va interveni pentru crearea unui nou acces pentru ambulanțe, a anunțat viceprimarul Angela Cutasevici în cadrul ședinței primăriei din 27 iulie.

Oficialul a precizat că, în perioada 17-23 iunie, alte 13 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au fost confirmate în rândul angajaților din învățământ, dintre care 6 din cadrul instituțiilor preșcolare, iar 7 din instituțiile de învățământ secundar. În prezent, sunt 25 de cazuri active.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: