Jurnal TV: Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova
Full Article 3 minutes read

Jurnal TV: Poliția de Frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova

Deputatul Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de către Poliția de Frontieră. Despre acest lucru a anunțat Alexandru Cozer, moderatorul emisiunii Secretele puterii, astăzi, 1 iulie.

Acesta a mai spus cu referire la Poliția de Frontieră că Gațcan a părăsit Republica Moldova la ora 19:30, împreună cu familia sa.

De asemenea, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că Gațcan nu mai este în țară.

„Pot să vă spun cu certitudine că Gațcan nu se mai află pe teritoriul Republicii Moldova. Dodon a învățat multe lucruri de la Plahotniuc. Acum se află la 142 de km de Republica Moldova”, a declarat Usatîi în platoul emisiunii Secretele puterii.

Pe de altă parte, președintele fracțiunii PSRM în parlament, Corneliu Furculiță, a spus în cadrul aceleași emisiunii că Ștefan Gațcan se află împreună cu familia și este în siguranță.

„Localizarea nu o știu și nu am pentru ce să o știu. Sunt sigur că dumnealui este într-un loc sigur. Dumnealui este cu familia, într-o siguranță absolută”, a spus Furculiță.

Precizăm că astăzi, 1 iulie, Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de deputat. Un document în acest sens a fost publicat de către deputatul socialist, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook. Pe de altă parte, cei de la Pro Moldova au declarat că Gațcan a fost supus presiunilor. Aceștia au anunțat că Gațcan ar fi dispărut de câteva ore și este de negăsit.

Ulterior, mai mulți deputați din partidul Pro Moldova și Partidul ȘOR au venit în fața președinției. Andrian Candu a spus că deține informații precum că  Gațcan ar fi fost adus la președinție. Aceștia au încercat să intre în curtea instituției, însă paza le-a restricționat accesul. Din curtea președinției urmau să iasă câteva mașini ale Serviciului Protecție și Pază de Stat. Candu și Cebotari au insistat să verifice dacă în vehicule s-ar afla Gațcan. Într-un final, polițiștii s-au îmbrâncit cu deputatul Vladimir Cebotari, iar vehiculele au părăsit teritoriul președinției.

Ulterior, pe pagina oficială de Facebook a lui Gațcan, însă nu pe pagina sa personală a fost postat un mesaj video. Acesta, fiind într-o vie, a spus că nu este sechestrat și că este împreună cu familia.

Menționăm că serviciul de presă a președinției a anunțat că Ștefan Gațcan nu s-a aflat astăzi în clădirea instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: