Kievul, atac masiv cu rachete și drone rusești noaptea trecută. Reacția Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

Kievul, atac masiv cu rachete și drone rusești noaptea trecută. Reacția Maiei Sandu

Armata rusă a lansat un atac masiv cu rachete și drone asupra capitalei ucrainene, Kiev, în noaptea de 15 spre 16 mai, relatează Meduza. Potrivit informațiilor preliminare, 3 persoane au fost rănite, iar o clădire a fost avariată. Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul, însă susține că acesta a vizat doar echipamente militare.

În noaptea de 15 spre 16 mai, la Kiev a fost declanșată alerta de raid aerian, dar și sistemele de apărare antiaeriană.

În mai multe districte din capitala ucraineană au avut loc explozii și au căzut resturi de rachete, a declarat primarul orașului, Vitalii Kliciko. Acesta a precizat că, potrivit informațiilor preliminare, trei persoane au fost rănite, o clădire a fost avariată, iar mai multe mașini au luat foc.

Șeful administrației militare a orașului, Serghei Popko, nu a confirmat cifrele privind numărul victimelor. Potrivit acestuia, armata rusă a atacat simultan capitala ucraineană cu drone și rachete. „Acesta (atacul – n. r.) a fost excepțional prin densitatea sa – un număr maxim de rachete în cel mai scurt timp”, a declarat oficialul, precizând că majoritatea rachetelor și dronelor care au atacat Kievul au fost doborâte.

De cealaltă parte, ministerul rus al Apărării a publicat în dimineața zilei de 16 mai un raport în care confirmă atacul asupra orașului Kiev. Cu toate acestea, instituția a comunicat că atacul a vizat doar ținte militare.

„Un sistem de rachete sol-aer Patriot, de fabricație americană, a fost distrus de o lovitură cu un sistem de rachete hipersonice de înaltă precizie Kinjal, la Kiev”, a declarat ministerul rus al Apărării cu referire la atacul asupra capitalei ucrainene.

De menționat că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat bombardamentul asupra capitalei ucrainene.

„Tulburată de un nou atac oribil asupra Kievului. Asaltul neîncetat al Rusiei asupra civililor ne reamintește disprețul total al acesteia față de normele internaționale”, a scris aceasta pe contul său de Twitter.

Șefa statului, care participă în aceste zilei la Summit-ul Consilului Europei de la Islanda, a declarat că în timp ce liderii europeni se reunesc la eveniment, aceștia sunt uniți în condamnarea acestui război brutal și în tragerea la răspundere a vinovaților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: