Krasnoselski a propus prelungirea carantinei în Transnistria până la 1 aprilie
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski a propus prelungirea carantinei în Transnistria până la 1 aprilie

Liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski a propus pe 18 ianuarie prelungirea carantinei în regiune până la 1 aprilie 2021.

Proiectul de lege va fi examinat de Consiliul Suprem al Transnistriei până pe 28 ianuarie. La propunerea lui Krasnoselski, Transnistria poate extinde restricția de intrare și ieșire din regiune, obligația de a purta măști și de a menține distanța socială. „Având în vedere necesitatea continuării luptei cu răspândirea coronavirusului, perioada de valabilitate a anumitor norme ale actelor legislative trebuie prelungită până la 1 aprilie 2021”, au declarat autoritățile transnistrene într-un comunicat.

Amintim că intrarea și ieșirea în Transnistria au fost restricționate la 17 martie 2020, când a fost introdusă starea de urgență în regiune din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda carantinei, numărul pacienților cu COVID-19 a crescut recent în Transnistria. De la începutul pandemiei, coronavirusul a fost confirmat la 27,7 mii de persoane. Peste 19,4 locuitori din regiune s-au tratat iar 551 au murit.

Menționăm că în Transnistria va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, în cadrul ședinței din 30 decembrie. Acesta a precizat că imunizarea va fi făcută cu vaccinuri rusești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: