eadaily.com

Krasnoselski a propus prelungirea carantinei în Transnistria până la 1 aprilie

Liderul Transnistriei Vadim Krasnoselski a propus pe 18 ianuarie prelungirea carantinei în regiune până la 1 aprilie 2021.

Proiectul de lege va fi examinat de Consiliul Suprem al Transnistriei până pe 28 ianuarie. La propunerea lui Krasnoselski, Transnistria poate extinde restricția de intrare și ieșire din regiune, obligația de a purta măști și de a menține distanța socială. „Având în vedere necesitatea continuării luptei cu răspândirea coronavirusului, perioada de valabilitate a anumitor norme ale actelor legislative trebuie prelungită până la 1 aprilie 2021”, au declarat autoritățile transnistrene într-un comunicat.

Amintim că intrarea și ieșirea în Transnistria au fost restricționate la 17 martie 2020, când a fost introdusă starea de urgență în regiune din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda carantinei, numărul pacienților cu COVID-19 a crescut recent în Transnistria. De la începutul pandemiei, coronavirusul a fost confirmat la 27,7 mii de persoane. Peste 19,4 locuitori din regiune s-au tratat iar 551 au murit.

Menționăm că în Transnistria va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, în cadrul ședinței din 30 decembrie. Acesta a precizat că imunizarea va fi făcută cu vaccinuri rusești.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: