La Bălți și Cahul vor avea loc trageri de luptă. Precizările Ministerului Apărării
Full Article 50 second read

La Bălți și Cahul vor avea loc trageri de luptă. Precizările Ministerului Apărării

Militarii în termen din Brigăzile de infanterie motorizate „Moldova” și „Dacia” vor executa trageri de luptă la Centrele de instruire ale unităților din Bălți și Cahul. Totodată, aceștia vor merge în marș în cele două localități. Ministerul Apărării menționează că acțiunile nu au tangență cu situația din regiune, dar se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale. 

Antrenamentele militarilor vor avea loc până pe 6 martie.

Ministerul Apărării precizează că soldații în termen din batalioanele de instruire inițială vor fi antrenați la acordarea primului ajutor medical, aruncarea grenadei de mână, montarea și demontarea armei.

Totodată, tinerii soldați vor executa marșuri și trageri de luptă din armamentul de infanterie.

Ministerul Apărării declară că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: