Laura Codruța Kovesi, în Ucraina. Parchetul european și cel ucrainean au încheiat un acord de cooperare
Full Article 2 minutes read

Laura Codruța Kovesi, în Ucraina. Parchetul european și cel ucrainean au încheiat un acord de cooperare

Procurorul-șef al Uniunii Europene Laura Kӧvesi și procurorul european Juraj Novocký au mers, vineri, în Ucraina, unde s-au întâlnit cu procurorul general Irina Venediktova. Părțile au semnat un acord de lucru privind cooperarea dintre Parchetul european și cel ucrainean.

Procurorii au discutat și despre despre percheziția, arestarea și confiscarea averilor criminalilor de război, a transmis procurorul Ucrainei,  pe pagina de Facebook.

„Da, încerc mereu să conving partenerii să facă ședințe exact în Ucraina și sunt sigură că întâlnirea de aici și ședința sunt două întâlniri diferite. Pe de o parte, invitatul și partenerul nostru exprimă nivelul de încredere și disponibilitate de a coopera efectiv, în timp ce pe de altă parte, îi dăm invitatului ocazia să se convingă personal că războiul nu este o știre falsă, ci în viața reală (…).Avem diverse sarcini în față, dar mai întâi, Procuratura UE ne va ajuta să căutăm, arestăm și să confiscăm averile criminalilor de război din țările UE. Aceste proprietăți se vor transforma fonduri de trai pentru Ucraina”, a scris Venediktova.

Conform comunicatului EPPO,  acordul de lucru semnat vineri pune fundamentul unei cooperări strânse pentru a proteja interesele financiare ale UE și ale Ucrainei și pentru a aduce în fața justiției toți suspecții sau inculpații de infracțiuni împotriva bugetului UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: