Letonii care susțin războiul din Ucraina vor rămâne fără cetățenie. Care sunt excepțiile noii legi 
Full Article 2 minutes read

Letonii care susțin războiul din Ucraina vor rămâne fără cetățenie. Care sunt excepțiile noii legi 

Deputații din Letonia au susținut modificările aduse Legii cetățeniei propuse de Ministerul Justiției pentru a oferi o bază legală pentru privarea cetățeniei țării pentru persoanele care susțin crimele de război. Totuși, potrivit Legii, susținătorii crimelor de război care au doar cetățenie letonă vor rămâne cetățeni. Potrivit Delfi, modificarea se referă doar la persoanele cu dublă cetățenie. 

Pentru aceasta au votat 62 de deputați, 14 s-au abținut, iar un parlamentar s-a opus.

Noua versiune a legii prevede că cetățenia letonă poate fi revocată unei persoane care oferă sprijin financiar, material, propagandistic, tehnologic sau de altă natură persoanelor, statelor sau altor entități care au comis acte precum crime împotriva păcii, împotriva umanității, care amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența sau ordinea constituțională.

De asemenea, fără cetățenie pot rămâne persoanele care au participat la astfel de acte.

Autoritățile letone menționează că cetățenia poate fi privată, doar dacă persoana nu devine apatridă. Astfel, cetățenia poate fi luată persoanelor cu duble cetățenii, iar susținătorii crimelor de război care au doar cetățenie letonă vor rămâne cetățeni.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: