Limba română în Transnistria: 25 de persoane au beneficiat de cursuri intensive, plătite de UE
Full Article 2 minutes read

Limba română în Transnistria: 25 de persoane au beneficiat de cursuri intensive, plătite de UE

25 de reprezentanți ai societății civile din stânga Nistrului au învățat în regim intensiv limba română, de la zero, cu sprijinul Uniunii Europene (UE) și PNUD, oferit în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”.

„La final de curs avem 25 de reprezentanți ai OSC-urilor care au învățat româna de la zero și până la nivelul B1 inclusiv, după standardele europene de învățare a limbii străine. Cursurile de română sunt despre posibilități și oportunități”, afirmă Tatiana Yaskova, președinta Agenției pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Printre beneficiarii cursurilor de limbă română este și Ludmila Burlaciuc, vicepreședinta Federației Naționale de Karate-Do din Republica Moldova.

„Chiar demult îmi doream să studiez limba română, dar așa cum sunt antrenoare de karate, de multe ori coincidea programul de studii cu programul meu de muncă. Atunci când am aflat despre noua posibilitate de studiere, și mai ales opțiunea de cursuri online, m-am înscris imediat. În același timp, organizarea reuniunilor tematice, la care noi discutăm diverse subiecte în limba română, e o nouă modalitate de studiere pentru mine, și mai e și comodă”, a spus ea.

Potrivit PNUD Moldova, cei 25 de cursanți au fost parte a unui proiect pilot prin care cei interesați de studierea limbii române au reușit să depășească barierele lingvistice de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: