Litvinenco a felicitat „procurorii onești cu ziua profesională”: Aceşti oameni trebuie să fie nucleul unei Procuraturi reformate
Full Article 2 minutes read

Litvinenco a felicitat „procurorii onești cu ziua profesională”: Aceşti oameni trebuie să fie nucleul unei Procuraturi reformate

De Ziua Lucrătorului Procuraturii, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco spune că în organele procuraturii există mulţi oameni dedicaţi, care nu acceptă nedreptatea şi fărădelegea. Potrivit oficialului, „anume aceşti oameni trebuie să constituie nucleul unei Procuraturi reformate”. 

„Procuratura este una din instituţiile fundamentale ale statului de drept, având sarcina de bază să contribuie la înfăptuirea justiţiei, apărarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanei, societăţii şi statului”, spune Litvinenco.

Ministrul mai declară că „într-o societate în care actul justiţiei a fost puternic compromis, corpului de procurori îi revine cea mai dificilă misiune de a readuce încrederea oamenilor în ideea de dreptate”.

„Şi aceasta nu doar graţie faptului că trebuie să trimită infractorii în judecată și să obțină condamnarea lor, dar mai ales faptului că trebuie să reprezinte interesele cetăţenilor. Nu al unor oligarhi, nu al unor grupuri de interese, nu al unor clanuri, dar al tuturor cetăţenilor acestei ţări”, adaugă Litvinenco.

Ministrul mai spune că „în organele procuraturii există mulţi oameni dedicaţi, integri, buni profesionişti şi bine intenţionaţi, care nu acceptă nedreptatea şi fărădelegea”.

„Anume aceşti oameni trebuie să constituie nucleul unei Procuraturi reformate, care va apăra cetăţenii de rând de infracţiunile, corupţia şi abuzurile celor care se cred deasupra legii. Felicit toți procurorii onești cu ziua profesională şi le doresc succese în munca pe care o depun pentru apărarea societăţii”, se mai arată în mesajul lui Litvinenco.

La rândul său, procurorul general interimar Ion Munteanu spune că „de la proclamarea independenței Republicii Moldova și până în prezent, sistemul procuraturii s-a ciocnit de diverse provocări” – „însă timpul a arătat că doar persoanele cu valori înalte, cu responsablitate și dorința de a crea și munci în echipă, pot salva acest sistem”.

„Drumul spre o instituție desăvârșită, pe care ne-o dorim cu toții, este lung, dar fiecare treaptă care o pășim, ne face să înțelegem cât de mult contează sârguința fiecăruia dintre noi, și că, de fapt, marile schimbări vin din lucruri mici, din activitatea ce o îndeplinim zi de zi”, a declarat Munteanu


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: