LIVE Mihai Popșoi depune jurământul de învestire în funcția de ministru al Afacerilor Externe
Full Article 2 minutes read

LIVE Mihai Popșoi depune jurământul de învestire în funcția de ministru al Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene desemnat, Mihai Popșoi, depune jurământul de învestire în funcție. Ceremonia are loc la Președinție, pe 29 ianuarie, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a premierului Dorin Recean. Urmăriți evenimentul în direct pe NM.

Fotoliul de ministru de Externe a devenit vacant după ce Nicu Popescu a demisionat din această funcție. Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi, a fost propus în această funcție pe data de 24 ianuarie, de Cabinetul de miniștri – în aceeași zi în care Popescu și-a anunțat demisia. Tot atunci, premierul Dorin Recean a anunțat că Cristina Gherasimov se alătură cabinetului de miniștri. Ea va conduce Ministerul pentru Afaceri Europene. Deocamdată nu a fost anunțată data la care Gherasimov va depune jurământul de învestire.

Cine este Mihai Popșoi

Mihai Popșoi a deținut până acum funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit platformei cusens.md, el a ajuns pentru prima dată în legislativ în 2019, pe listele Blocului electoral ACUM, format din Platforma DA și PAS. Ulterior, Popșoi a fost reales deputat în Parlamentul de la Chișinău în 2021, pe listele PAS – partid a cărui vicepreședinte este din 2017.

Popșoi a făcut doctoratul în studii politice la Universitatea din Milano, Italia. Până a intra în Parlament, acesta a oferit consultanță politică mai multor organizații internaționale. De asemenea, potrivit CV-ului, Popșoi a lucrat în calitate de manager de proiect la Centrul NATO în Moldova, precum și analist politic la Ambasada SUA în Moldova.

Vezi cu ce avere vine Popșoi la șefia diplomației de la Chișinău – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: