Nicu Popescu, emoționat după discursul Maiei Sandu, care i-a înmânat Ordinul Republicii: „M-a atins până în cel mai adânc colț al inimii”
Full Article 3 minutes read

Nicu Popescu, emoționat după discursul Maiei Sandu, care i-a înmânat Ordinul Republicii: „M-a atins până în cel mai adânc colț al inimii”

Ministrul demisionar al Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a primit „Ordinul Republicii”. Distincția a fost înmânată de președinta Maia Sandu în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pe 24 ianuarie, la doar câteva ore după ce Popescu a anunțat că părăsește fotoliul de șef al diplomației de la Chișinău.

În luarea sa de cuvânt, președinta Maia Sandu i-a mulțumit lui Nicu Popescu pentru aportul adus pe calea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Un diplomat vizionar și probabil cel mai remarcabil ministru de Externe pe care Republica Moldova l-a avut vreodată. Sunt aici pentru a-mi exprima recunoștința pentru tot ce dl. Nicu Popescu a realizat. (…) Ne-a ajutat să repunem Moldova pe harta lumii, a construit relații solide cu țări puternice, țări mari și mici. (…) A fost un mandat interesant, dificil, dar noi toți și eu personal, cetățenii Republicii Moldova și Moldova am beneficiat enorm în urma eforturilor, capacitățile, relațiilor pe care le aveți. Vă mulțumesc foarte mult. Sunt sigură că vei continua să rămâi alături de noi, pentru că încă nu am atins obiectivul final pe calea aderării. Cu siguranță avem nevoie de ajutorul tău și sunt sigură că o să-l avem”, a declarat președinta Maia Sandu.

Popescu s-a arătat „emoționat” de discursul președinte. El a dat asigurări că va rămâne alături și va susține autoritățile și țara în drumul către UE.

„Sunt prea emoționat ca să vin cu o reacție la acest discurs, care m-a atins până în cel mai adânc colț al sufletului și inimii mele. Vă mulțumesc pentru încredere. Rămân alături de dvs., așa cum am fost în permanență împreună în mai multe ipostaze. Este o onoare să rămân și în continuare. Voi continua să fac tot posibilul pentru ca proiectele lansate de noi ca echipă de guvernare să continue cu aceeași energie în aducerea Republica Moldova în UE”, a declarat Nicu Popescu.

Precizăm că Nicu Popescu a demisionat din funcția de ministru de Externe miercuri, 24 ianuarie. Oficialul a dat asigurări că, în continuare, va contribui la eforturile autorităților Republicii Moldova de a aduce țara noastră în Uniunea Europeană și de a asigura pacea, însă a evitat să comunice dacă va avea sau nu o funcție publică. La această etapă, Popescu a spus că are nevoie de o pauză „doar de la acest post”, de la conducerea Ministerului de Externe.

Aproape o lună în urmă, pe 26 decembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care i-a acordat lui Popescu „Ordinul Republicii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: