„M-am uitat la costumul meu scump și m-am gândit: „Ce caut aici?”: O fostă deputată suedeză s-a înrolat în armata ucraineană
Full Article 2 minutes read

„M-am uitat la costumul meu scump și m-am gândit: „Ce caut aici?”: O fostă deputată suedeză s-a înrolat în armata ucraineană

Fosta deputată suedeză Karolina Nordengrip se alătură Forțelor Armate ale Ucrainei. Politiciana, în vârstă de 42 de ani, membră a democraților suedezi de dreapta, a primit permisiunea de a se înrola în războiul împotriva Rusiei, după jumătate de an de așteptare. Anunțul a fost făcut de Nordengrip pe contul său de Instagram, scrie News Zerkalo.

Karolina Nordengrip a vizitat Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei Federației Ruse în luna martie, la aproape o lună de război. După șase săptămâni petrecute în Ucraina, Karolina Nordengrip s-a reîntors în Suedia, de unde a continuat să muncească în Parlamentul suedez.

„Îmi amintesc atât de bine momentul în care mi-am lăsat ochii în jos, m-am uitat la costumul meu scump și m-am gândit: „Ce caut aici? Sunt un militar!”. Literalmente, o săptămână mai târziu, eram deja în Ucraina”, a spus Karolina într-un interviu acordat jurnaliștilor ucraineni.

Judecând după fotografia de pe Instagram, înainte de a se alătura Forțelor Armate ale Ucrainei, fosta deputată a urmat un antrenament serios. Acum ea servește în Brigada 47 Specializată Măgura.

„Sunt în infanterie. Sunt un trăgător. Am făcut asta și în armata suedeză”, a precizat Nordengrip, spunând că la 19 ani a făcut un serviciu militar de 11 luni în patria sa.

Nordengrip s-a adresat și adepților săi, care îi scriu cuvinte de sprijin din toată lumea: „Gândește-te dacă poți face măcar ceva mic pentru Ucraina și te rog să-i ajuți”.

https://news.zerkalo.io/

news.zerkalo.io


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: