MAEIE, precizări după destructurarea unei rețele de trafic de bebeluși în Grecia, în care ar fi avut de suferit și ar fi fost implicați inclusiv moldoveni
Full Article 2 minutes read

MAEIE, precizări după destructurarea unei rețele de trafic de bebeluși în Grecia, în care ar fi avut de suferit și ar fi fost implicați inclusiv moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că ambasada țării noastre în Republica Elenă s-a autosesizat în legătură cu apariția informațiilor în presa greacă despre destructurarea unei rețele de trafic de persoane și organe umane. Potrivit MAEIE, până la moment, în adresa misiunii diplomatice nu au parvenit, însă, informații oficiale de la autorități despre cetățeni moldoveni vizați sau de la eventuale victime.

„Misiunea noastră diplomatică a expediat demersurile de rigoare către autoritățile elene și este în așteptarea informațiilor oficiale”, se arată în reacția MAEIE.

De menționat că cel puțin 30 de tinere din Europa, inclusiv din Republica Moldova și România, ar fi fost exploatate de o grupare condusă de un medic ginecolog din Creta. Tinerele erau ținute în 14 case, unde rămâneau însărcinate împotriva voinței lor, apoi nășteau bebelușii care erau dați ilegal spre adopție, contra cost. Printre clienți se numărau bărbați singuri care doreau copii, cupluri infertile sau homosexuali. Un bebeluș născut de o mamă surogat era vândut chiar și cu 120.000 de euro.

Nouă persoane, printre care și o româncă, au fost arestate în Creta pentru cel puțin zece infracțiuni, printre care trafic de persoane, adopții ilegale și recoltarea ilegală de ovule, scrie sursa citată. Alte două femei din Moldova ar fi date în urmărire internațională.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: