Mai mulți muncitori străini? Guvernul extinde lista statelor ai cărei cetățeni pot lucra în Moldova fără permis de muncă
Full Article 1 minutes read

Mai mulți muncitori străini? Guvernul extinde lista statelor ai cărei cetățeni pot lucra în Moldova fără permis de muncă

Cetățenii din 20 de state vor putea munci pe teritoriul Republicii Moldova, până la 90 de zile, fără permis de muncă și doar în baza vizei, a dreptului de aflare sau a dreptului de ședere provizorie. Guvernul a extins a aprobat lista în ședința din 24 ianuarie.

„Prin eliminarea restricțiilor existente pentru lucrătorii dintr-o listă specifică de țări, piața de muncă din Republica Moldova poate deveni mai flexibilă, oferind companiilor din țară un acces sporit la competențe și inovație”, precizează Executivul într-un comunicat emis.

Astfel, din lista aprobată de Guvern face parte: Bosnia și Herțegovina, Canada, Confederația Elvețiană, Georgia, Islanda, Japonia, Muntenegru, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Albania, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Coreea, Republica Macedonia de Nord, Republica Serbia, Republica Turcia, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Uniunea Australiei.

Astfel, decizia va completa lista aprobată în luna iunie a anului trecut, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și care a eliminat aceleași restricții pentru cetățenii statelor Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: