Maia Sandu a recomandat crearea unui grup specializat, care se va ocupa de combaterea contrabandei de orice tip
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a recomandat crearea unui grup specializat, care se va ocupa de combaterea contrabandei de orice tip

Președinta Maia Sandu a recomandat crearea unui grup specializat, care se va ocupa de combaterea contrabandei de orice tip. Declarații în acest sens au fost făcute după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Șefa statului a declarat că în prezent nu există un raport suficient de cuprinzător referitor la fenomenul drogurilor în Republica Moldova și nu există estimări realiste despre acest fenomen.

„În această situație nu putem judeca cât de eficiente sunt eforturile instituțiilor din Republica Moldova pentru a combate acest fenomen”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a indicat despre necesitatea consolidării capacităților tuturor instituțiilor publice, care lucrează la combaterea contrabandei de droguri. „E nevoie să se lucreze în echipă, să se instituționalizeze un grup de lucru la care să participe toate instituțiile statului”, a spus Maia Sandu.

„Am recomandat guvernului să consolideze controlul vamal și de frontieră prin dezvoltarea capacităților de verificare a unităților de transport, tehnice și de investigații speciale în vederea identificării drogurilor”, a mai precizat șefa statului.

Menționăm că la ședința CSS din 30 martie s-a discutat despre gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului Republicii Moldova pe teritoriul Ucrainei, dar și despre contracararea contrabandei și a traficului ilicit de droguri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: