Maia Sandu: Moldovenii care au muncit în Spania vor beneficia de pensii din ambele state
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu: Moldovenii care au muncit în Spania vor beneficia de pensii din ambele state

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a anunțat că cetățenii moldoveni care au muncit în Spania vor beneficia de pensii din ambele state. Pe 21 iulie, șefa statului a declarat că a fost semnat un acord în acest sens. 

„Vești bune pentru moldovenii stabiliți în Spania. Astăzi, la Madrid, a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale, care garantează dreptul la pensie cetățenilor țărilor noastre care au lucrat în ambele țări”, a anunțat Sandu, pe Facebook.

Conform acordului, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de pensii din ambele state. Acestea vor fi calculate proporțional cu stagiile de cotizare în fiecare țară, conform legislației Moldovei și Spaniei, a menționat Sandu.

„Acordul vizează nu doar pensiile pentru limită de vârstă, dar și cele de urmaș sau de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională”, a precizat Sandu.

Președinta a mai menționat că se vor întreprinde acțiuni pentru a semnat acorduri în acest sens cu toate statele în care locuiește un număr mare de cetățeni moldoveni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: