Maia Sandu cheamă fracțiunile parlamentare la consultări
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu cheamă fracțiunile parlamentare la consultări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări. Anunțul a fost făcut de către purtătoarea sa de cuvânt, Sorina Ștefârță, după încheierea ședinței parlamentului din 11 februarie.

Întrunirea urmează să se desfășoare la ora 17:00, la sediul Președinției.

Cu puțin timp mai devreme, PSRM a anunțat că deputații au format o majoritate parlamentară, cu scopul de a o susține pe candidata Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Din cadrul acesteia fac partea fracțiunea PSRM, Platforma „Pentru Moldova” și deputații neafiliați Alexandru Oleinic și Vladimir Andronache.

***

În cadrul ședinței de astăzi a parlamentului, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă. Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat.

Ulterior, tentativa de învestire a guvernului Gavrilița a eșuat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: