Maia Sandu și Natalia Gavrilița au depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Natalia Gavrilița au depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru (FOTO)

Cu ocazia sărbătorii „Limba noastră”, președinta țării Maia Sandu și premierul Natalia Gavrilița au mers la cimitirul central din Chișinău și au depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru.

„Sărbătorim ziua limbii ca zi naţională ca să ne amintim în fiecare an cât de norocoși suntem că avem libertatea de a vorbi limba română. În Republica Moldova revenirea la grafia latină a fost un punct de turnură în calea spre obținerea independenței. Astăzi am depus flori la mormintele poeților Alexei Mateevici și Grigore Vieru în semn de omagiu pentru cei care au cântat și au dus faima limbii române. Dar sărbătoarea nu este doar despre acel moment din trecut, ea este și despre prezent. Trebuie să muncim în fiecare zi pentru ca limba română să devină unul dintre elementele ce unesc toți cetățenii Republicii Moldova. Vom asigura ca investițiile în educație, cultură și alte domenii să cultive cunoașterea, aprecierea și dragostea pentru limba română”, a menționat prim-ministrul țării.

Amintim că, în dimineața de 31 august, administrația prezidențială a publicat un mesaj de felicitare din partea șefei statului. Maia Sandu a menționat că pentru 4 din 5 moldoveni româna este limba maternă și că autoritățile trebuie să lanseze un program național național de studiere a limbii române.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: